Hull i ørene

Husk at på Posh har barna alltid mulighet til å ha to piercere samtidig! Så de ikke ender opp med bare ett hull 😁

Flere foreldre velger å gå til et profesjonelt piercingstudio for å få tatt hull i ørene på barna sine (vi har 4 års grense på øreflipp). Vi vil i dette innlegget informere litt om hvorfor man ikke skal bruke ørepistol/piercing gun, og heller pierce seg på et godkjent piercingstudio!

Ørepistoler er umulig å sterilisere. Når smykket skytes inn i øret kommer det små bloddråper på pistolen, og om disse havner mellom de ulike delene på pistolen vil de ikke kunne fjernes. Piercingnåler derimot er engangs, kommer i en sterilisert pakke og kastes etter bruk.

Å skyte et hull kan virke enkelt nok , men det er et mindretall av den som gjør jobben som har tilstrekkelig kunnskap om smitte, sterilisering, og behandling av eventuelle komplikasjoner og om de har tatt kurs er det ofte bare 2-3 timer. En seriøs piercer har kunnskap (APP-kurs, sårbehandlingskurs, etc) om hvordan ting skal rengjøres, hvor og hvordan et smykke skal settes, har egne lokaler og eget rengjøringsutstyr som er spesielt tilpasset smittevern og flere års opplæring. Lokalene skal vare godkjent av bydelsadministrasjonen, hvor ett av kriteriene er å ha et separat rom (hvor man tar hull).

Når det skytes hull presses vevet i øret til sides, også de nye variantene av pistol. Dette gjør at huden i nærheten ødelegges i mye større grad, noe som øker sjansen for stygt arrvev. Noen påstår at smykket skal være like skarp som en kanyle, om dette var riktig skulle det var en livsfarlig for barn og springer omkring med om låsen skulle falle av. Pistol gir lengre grotid, og mye arrvev gjør at hullet gror skjevt. En piercingnål er mye spissere enn det butte smykket som skytes gjennom øret.

Plassering og vinkel på hull er enklere å styre ved bruk av nål, siden pistolen gjør det vanskelig å beregne vinkelen på hullet og dermed hva som gir den peneste plasseringen. De tradisjonelle pistolsmykkene er ofte kun 6 mm lange og tykkere enn hva som er anbefalt å starte med. Dette betyr at smykket ligger alt for tett inntil øret slik at blodsirkulasjonen blir nedsatt. Når det er så trangt blir det vanskeligere å rense.

Et ordentlig piercingsmykke har 0% sjanse for allergiske reaksjoner. Pistolsmykker er ofte laget av andre metaller og du risikerer irritasjon og allergi.

Derfor fraråder vi på det sterkeste at man bruker ørepistol/piercing gun til å ta piercing.

Øreflipp / Lobe 549 per stykk
På øreflipper anbefaler vi minimum 6 år, men kan gå ned til 4 år. Livstidsgaranti, plasseringsgaranti, standardsmykke og bytte av smykke inngår i alle priser (så lenge man har med sin garanti lapp).

Shopping Basket